Verandering in de JPL: Staat het belang van álle clubs voorop, vraag ik me af?

  Verandering in de JPL: "Staat het belang van álle clubs voorop, vraag ik me af?"

  Gepubliceerd: maandag 19 februari 2018 om 17:16ma 19-02-2018 om 17:16

  Ondertussen kennen we in België al jaren de huidige formule van de Jupiler Pro League, maar gaat die nog lang volhouden? Binnenkort komen alle clubs samen om te spreken over de toekomst van het voetbal. Bij Sporza gaat Peter Vandenbempt dieper in op het onderwerp. 

  "Woensdag is er een belangrijke vergadering van de Pro League. Ik denk niet dat huidige competitieformule snel afgeschaft zal worden. Als ik het goed begrepen heb is het de bedoeling om een aantal formules over te houden - ik hoop niet al te ingewikkeld - om daar later mee aan de slag te gaan", stelt de man van de radio. 

  "De vergadering is een grote test voor de geloofwaardigheid van ons voetbal en onze voetballeiders. De vraag is of het over ego's gaat: schaffen we de competitieformule af omdat je dan kunt zeggen dat je ze afgeschaft hebt, of behoud je ze omdat je er bijvoorbeeld de geestelijke vader van bent, of omdat het je club al die jaren toegelaten heeft om 8 maanden sportief slecht te werken en uiteindelijk op het einde dan toch nog het seizoen te redden?"

  Belang van de clubs?
  Vandenbempt stelt zich openlijk vragen bij de vergadering. "Staat het belang van álle clubs voorop, vraag ik me af? Ook diegene die altijd veroordeeld zullen zijn tot die vreselijke POII en de clubs uit 1B? Of tellen alleen maar de clubs uit POI?"

  Volgens Vandenbempt moet er wat veranderen. "Hoe dan ook: er zijn te veel wedstrijden. Misschien met 24 ook te veel profclubs. Bekerwedstrijden moeten niet ergens op een kouwelijke woensdagavond in januari gespeeld worden, maar naar het weekend kunnen verhuizen. Je moet ook voorkomen dat voor enkele clubs en dus ook voor hun supporters het seizoen begin maart eindigt. Dat vind ik echt ongelofelijk."

  Plaats een reactie

  Makke53 +346
  maandag 19 februari 2018 om 18:37
  Dadada
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws