Ex-Anderlecht ziet grote veranderingen bij Anderlecht post-Weiler

Ex-Anderlecht ziet grote veranderingen bij Anderlecht post-Weiler

19-02-2018 16:24
5

Het Anderlecht van onder René Weiler is niet meer het Anderlecht van onder Hein Vanhaezebrouck. Dat ziet ook ex-assistent David Sesa. Een paar bepalende spelers zijn vertrokken bij de club. Iets te veel spelers volgens hem.

Zo is Olivier Deschacht er niet meer bij na te negatief gedrag. Dat vindt Sesa toch bizar. "Ollie is een man die het haat om te verliezen. Dat is zijn kracht, maar wij moesten hem nooit terechtwijzen wegens te negatief", zegt hij.

"Dat werd geregulariseerd door de groep. Daarom vind ik het jammer dat men zegt dat er geen persoonlijkheden in deze groep zitten. Jongens als Kara en Dendoncker speelden zeker hun rol", zegt hij aan Het Nieuwsblad.

Ook Youri Tielemans en Sofiane Hanni zijn er niet meer bij. Volgens hem één van de grote redenen waarom het minder loopt bij paars-wit. "Youri was uitzonderlijk. Hij kon de ploeg inspireren. Hanni had dat ook. Dat soort spelers stuwden de anderen naar een hoger niveau. Als ik Teo nu soms zie forceren, dan is het duidelijk dat hij vertrouwen mist", besluit hij.