Commentator noemt Anderlecht-fans makakken, supporters zijn woedend

Commentator noemt Anderlecht-fans "makakken", supporters zijn woedend

19-02-2018 14:18
20

De Anderlecht-supporters zijn bijzonder kwaad op de Franstalige Proximus-commentator Marc Delire. In de live-uitzending van de wedstrijd tegen STVV schold hij de supporters van paars-wit uit. Hij noemde ze "makakken" toen ze de wedstrijd lieten stilleggen door met vuurwerk te zwaaien.

"Als ik die mensen zich zie aanstellen in de tribune, heb ik de indruk dat ik naar een bende apen achter een hek aan het kijken ben", klonk het tijdens de live-uitzending. In de Waalse kranten La Derniére Heure en Sudpresse klinkt het zelfs dat hij het scheldwoord "makakken" zou gebruikt hebben. Tot de grote woede van veel Anderlecht-supporters.

De Franstalige supportersvereniging AFSA eist zijn verontschuldigingen. "Nadat u eerder al supporters van Standard voor ‘kalven’ versleet, noemt u nu fans van Anderlecht ‘makakken’. We stellen vast dat uw evolutie in de buurt komt van een Neanderthaler", klinkt het.

Geen verontschuldigingen
Delire vertikt het echter om zijn verontschuldigingen aan te bieden. "Als ze daar racisme in zien, hebben ze nog minder opgelet dan ik dacht. Nooit zal ik hen mijn excuses aanbieden. Daar heb ik geen enkele reden toe. Het is eerder aan hen die de match een kwartier hebben stilgelegd om hun excuses aan te bieden", reageerde hij tegenover Sudpresse.