Geeft Standard Play-Off 1 zelf uit handen? Sa Pinto speelt met vuur

Geeft Standard Play-Off 1 zelf uit handen? "Sa Pinto speelt met vuur"

19-02-2018 13:45
4

Standard is nog volop aan het strijden voor Play-Off 1, maar met een puntendeling tegen Charleroi schiet het niets op. Nochtans had het anders kunnen lopen. Peter Vandenbempt begrijpt de keuzes van Sa Pinto niet.

De Portugese trainer liet topschutter Orlando Sa op de bank, net als Paul-José Mpoku. Vandenbempt snapt daar niets van. "We onthouden dat Standard-trainer Sa Pinto met vuur gespeeld heeft door zijn beste aanvaller en topschutter Orlando Sa op de bank te zetten. Dat vonden ze een heel goed idee bij Charleroi. Met Sa als invaller en met een man minder was Standard ineens een stuk beter en dreigender. Maar een vraag mocht je daar achteraf aan Sa Pinto blijkbaar niet over stellen", klinkt het bij Sporza.

Aan gebrek aan kwaliteit ligt het zeker niet. "Voor de derde keer op rij hebben de Standard-invallers een resultaat geforceerd. Dat wijst op meer mogelijkheden voor de coach. De ploeg toont fighting spirit en mentale veerkracht - dat heeft Sa Pinto er zeker ingebracht - maar Standard staat nog altijd niet in de top zes. Terwijl het einde nadert. Voor het niveau en de aantrekkelijkheid van POI zou Standard er eigenlijk bij moeten zijn, net als Racing Genk overigens."