Club Brugge-beer maakte obscene gebaren en wilde zijn kont tonen

"Club Brugge-beer maakte obscene gebaren en wilde zijn kont tonen"

19-02-2018 13:15
28

Na de wedstrijd Club Brugge - Racing Genk komt er een bizar verhaal naar boven. Enkele fans van Genk willen namelijk klacht indienen tegen... de mascotte!

De Club Brugge-beren zijn natuurlijk heel bekend, maar enkele Limburgse fans leerden één ervan kennelijk iets te goed kennen. Hij zou hen geprovoceerd hebben, zo beweert ook Rudy Claessens van supportersfederatie OSV.

"Hij liep een tiental meters achter de Brugse spelers en toen hij aan ons vak kwam, begon hij de Genk-fans te jennen. Hij stak een middelvinger op en maakte obscene gebaren. Hij deed alsof hij zijn broek liet zakken en zijn kont zou tonen. Sommige Genkse fans hebben daarop gereageerd en riskeren nu een pv - of erger - een stadionverbod, omdat ze ook een middelvinger hebben opgestoken. Dat is jammer, want zonder die provocatie was dit niet gebeurd", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Claessens zoekt nu vooral naar harde bewijzen. "Wij vragen nu aan iedereen om ons beeldmateriaal te bezorgen zodat we een klacht kunnen indienen bij de politie tegen de persoon in het berenpak. De voetbalwet geldt ook voor mascottes". Bij Club was niemand op de hoogte van het incident.