Toen bracht Vanhaezebrouck een scharminkel tussen de lijnen

"Toen bracht Vanhaezebrouck een scharminkel tussen de lijnen"

19-02-2018 12:30
3

Jan Mulder heeft met stijgende verbazing gekeken naar de wedstrijd STVV - Anderlecht. De ex-speler zag weinig goeds, behalve dan een late invalbeurt.

In zijn eigen stijl bewierookt hij de piepjonge Alexis Saelemaekers, die inviel op rechts. "Toen bracht de coach in het nauw een scharminkel binnen de lijnen. Rechterspits. Hij heet Saelemaekers. Onthoud die naam. Vanhaezebrouck had Saelemaekers een paar minuten kunnen gunnen, maar liet hem meer dan een kwartier spelen. Hulde", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Mulder was kennelijk overtuigd. "Saelemaekers debuteerde met de overtuiging van een sterspeler. In het donkerste uur van de club was er plotseling iemand om van te genieten. De vonken vlogen er vanaf. Saelemaekers wervelde vanaf de eerste seconde van dat historische kwartier. De tijd was te kort voor hem bemeten om nog wat aan de uitslag te veranderen."

Vanhaezebrouck weet nu wat hem te doen staat. "Saelemaekers moet een hele wedstrijd spelen. Zondag tegen Moeskroen? Eens kijken of Hein Vanhaezebrouck oog voor deze noodzaak heeft. En anders wachten we vol ongeduld af."