Antwerp krijgt stevige kritiek van bezoekers: Was echt catastrofaal

Antwerp krijgt stevige kritiek van bezoekers: "Was echt catastrofaal"

19-02-2018 11:45
3

Anrwerp en KV Oostende deelden zaterdag de punten, het bleef uiteindelijk 0-0. Die brilscore was volgens de bezoekers niet verbazend. Op het veld van de Bosuil kon er niet gevoetbald worden.

William Dutoit, de keeper van Oostende, deed na de match zijn beklag. "Het terrein van Antwerp was echt catastrofaal. Maar we hebben sterk gespeeld, in de letterlijke zin van het woord. We hebben standgehouden, dus dat is mooi. Maar het was niet echt voetbal, meer oorlog op bepaalde momenten. Toch hadden we een antwoord tegenover het erg fysieke spel van Antwerp, dus dat is toch een positief punt", vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

"Antwerp doet wat het wil, hé, maar het was wel frustrerend om op zo'n veld te moeten spelen. De ambiance is hier altijd top, maar voetballen op zo'n veld was onmogelijk. Jammer, zeker in zo'n stadion voor dit volk. Ik hou van die ambiance, maar genieten was er niet echt bij."

Ook Fernando Canesin vertelt een soortgelijk verhaal. "Oké, een punt is zeker niet slecht, zeker niet op verplaatsing, en al zeker niet op de Bosuil. Maar dat veld! Op die manier viel er echt niet te voetballen, zodat we echt om de haverklap en veel de lange bal moesten spelen. Niet echt mijn ding, nee."

Nieuwe grasmat
Antwerp is zich duidelijk bewust van dit probleem. Het Nieuwsblad weet dat er nog voor de Play-Offs een nieuwe grasmat zal liggen op de Bosuil.