Risicofactor in de ploeg bij Club Brugge? Hij boezemt me weinig vertrouwen in

  Risicofactor in de ploeg bij Club Brugge? "Hij boezemt me weinig vertrouwen in"

  Gepubliceerd: maandag 19 februari 2018 om 11:30ma 19-02-2018 om 11:30

  Club Brugge is zijn efficiëntie de laatste weken helemaal kwijt. Ook tegen Racing Genk bleef het steken op 2-2. Peter Vandenbempt zag een mooie match, maar Club heeft wel een risicofactor rondlopen.

  Vandenbempt vertelt bij Sporza dat er qua spelniveau niets aan de hand is. "Het voetbal van Club is nog altijd goed, tot heel goed zelfs. Met vooral Hans Vanaken in topvorm, zeer efficiënt ook. En Limbombe: ik vind dat die straks toch wel eens opgeroepen mag worden voor de oefeninterland van de Rode Duivels tegen Saudi-Arabië."

  Toch zijn er grote problemen bij Club. "Wat wel zorgwekkend is, is dat de leider geen resultaat meer kan neerzetten of vasthouden. Door, oké te veel gemiste kansen en spitsen die nog moeilijk scoren, maar vooral door te veel tegendoelpunten: veertien in de laatste zeven wedstrijden. Nog eens zeven in drie bekerwedstrijden. Dat zijn cijfers van een slechte middenmoter." 

  Leko moet nu snel ingrijpen. "Hij moet dringend die organisatie weer op orde krijgen. De offensieve patronen zitten heel goed, maar het gaat ook om defensieve organisatie. En overigens: ook doelman nummer vijf Kenneth Vermeer boezemt vooralsnog weinig vertrouwen in.

  Poll

  Vind jij Vermeer een goede doelman?

  (1401 stemmen)

  Plaats een reactie

  Wim1966 +1355
  maandag 19 februari 2018 om 12:25
  Die keeperkwestie bij Brugge is fel overroepen...
  Ze zitten er met een vergrootglas op tot er maar een klein foutje te vinden is. Ik zou eerder de verdediging eens van dichtbij bekijken
  Vind ik leuk
  JODES +637
  maandag 19 februari 2018 om 12:56
  Inderdaad, als je alle keepers van alle ploegen elke match gaat bekijken, dan heeft iedere ploeg een probleem... Elke keeper kan een inschattingsfoutje maken. Net afzetten om naar de andere kant te gaan, een fractie van en seconde twijfelen om al dan niet uit te komen... het gebeurt bij de besten... Bij een keeper wordt dit natuurlijk afgestraft met een doelpunt. Bovendien, als je altijd aanvallend speelt, dan heb je ook een groter risico dat de keeper onder druk komt te staan. Welke commentaren zouden we krijgen als FCB vanaf volgende week zuiver vanuit de organisatie gaat spelen met een versterkte defensie om zijn voorsprong op de anderen te vrijwaren?
  Vind ik leuk
  Lodecol13 +2269
  maandag 19 februari 2018 om 13:41
  Ze vergeten dat het meer met zuivere pech te maken heeft, slecht verdedigen zie op beveren de 92e min niks met verdedigen te maken niks gevaarlijk aan 85emin genk krijgt penalty omdat nakamba in een bos spelers de bal licht op arm krijgt dus pech heeft daar meer mette maken dan slecht verdedigen
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws