Risicofactor in de ploeg bij Club Brugge? Hij boezemt me weinig vertrouwen in

Risicofactor in de ploeg bij Club Brugge? "Hij boezemt me weinig vertrouwen in"

19-02-2018 11:30
2

Club Brugge is zijn efficiëntie de laatste weken helemaal kwijt. Ook tegen Racing Genk bleef het steken op 2-2. Peter Vandenbempt zag een mooie match, maar Club heeft wel een risicofactor rondlopen.

Vandenbempt vertelt bij Sporza dat er qua spelniveau niets aan de hand is. "Het voetbal van Club is nog altijd goed, tot heel goed zelfs. Met vooral Hans Vanaken in topvorm, zeer efficiënt ook. En Limbombe: ik vind dat die straks toch wel eens opgeroepen mag worden voor de oefeninterland van de Rode Duivels tegen Saudi-Arabië."

Toch zijn er grote problemen bij Club. "Wat wel zorgwekkend is, is dat de leider geen resultaat meer kan neerzetten of vasthouden. Door, oké te veel gemiste kansen en spitsen die nog moeilijk scoren, maar vooral door te veel tegendoelpunten: veertien in de laatste zeven wedstrijden. Nog eens zeven in drie bekerwedstrijden. Dat zijn cijfers van een slechte middenmoter." 

Leko moet nu snel ingrijpen. "Hij moet dringend die organisatie weer op orde krijgen. De offensieve patronen zitten heel goed, maar het gaat ook om defensieve organisatie. En overigens: ook doelman nummer vijf Kenneth Vermeer boezemt vooralsnog weinig vertrouwen in.

No Poll