Ex-Anderlechtman haalt hard uit: Dan was Vanhaezebrouck nu al ontslagen

Ex-Anderlechtman haalt hard uit: "Dan was Vanhaezebrouck nu al ontslagen"

19-02-2018 10:00
12

Hein Vanhaezebrouck zit in de hoek waar de klappen vallen bij Anderlecht. De coach heeft al vanalles geprobeerd om zijn team op de rails te zetten, maar voorlopig zonder effect. Marc Hendrikx ergert zich aan de stijl van de coach.

"Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik ben de kop van Hein Vanhaezebrouck stilaan beu gezien", valt hij met de deur in huis bij Het Belang Van Limburg. "Oké, in Sint-Truiden nam hij zijn spelers op een bepaalde manier wel in bescherming. Maar als je hem mag geloven, heeft hij de zwakste spelerskern van Eerste Klasse. Je zou bijna compassie krijgen met hem."

"Ik geef toe, door omstandigheden heeft Anderlecht het momenteel moeilijk. Maar is het niet de taak van een trainer om precies in zware tijden te tonen dat hij een goeie psycholoog is, dat hij toch nog iets uit zijn spelersgroep kan halen? Dat zie ik niet bij Vanhaezebrouck. Op psychologisch vlak faalt hij. Hij zoekt overal iets behalve bij zichzelf."

Vanhaezebrouck zou zo zijn eigen doodvonnis kunnen tekenen. "Het zou me dus niet verbazen dat hij het in de kleedkamer verkorven heeft. Een trainer die verlangt dat zijn spelers in de spiegel kijken, maar er zelf nooit in kijkt… dat noem ik kinderachtig. Ik denk dat hij blij mag zijn dat er ook op andere vlakken van alles loos is bij Anderlecht, dat daar veel energie naartoe gaat. Anders zat hij nu al thuis voor zijn tv."