'Bij elke goal zie je fans onder het gewicht van historie emotioneel neerstuiken'

'Bij elke goal zie je fans onder het gewicht van historie emotioneel neerstuiken'

19-02-2018 08:45
2

KV Mechelen leek afgelopen weekend goed op weg om drie belangrijke punten te pakken in de degradatiestrijd, maar tegen Gent gaf het een 0-2 voorsprong uit handen. Uiteindelijk pakte Malinwa een puntje (2-2) in de Ghelamco Arena. In Het Laatste Nieuws geeft Hugo Camps zijn kijk op de strijd onderin. 

'Degradatievoetbal kan ook mooi zijn', stelt de schrijver. 'Het gevecht van KV Mechelen op overleving is zelfs ontroerend. Bij elk tegendoelpunt zie je supporters onder het gewicht van historie emotioneel neerstuiken. Vervolgens slaat angst toe voor verlies. Alle vreugde weg. De rust ingaan met 0-2 tegen AA Gent wil voor kandidaat-degradanten weinig zeggen. In no time staat het 2-2. KAS Eupen kan er ook van meespreken.'

Camps eert de fans, die het momenteel moeilijk hebben. 'Wij hebben het altijd over Play-Off 1, maar degradatievoetbal is veel ingrijpender. Hoop wordt droom en bij tegenslag wanhoop. Dan zie je geliefden in de tribune letterlijk ineenkrimpen. Supporters van clubs die op degraderen staan, verdienen een standbeeld. Meer dan titel- of Play-Off 1-parvenu's. Zij weten niet wat lijden is.