'De malaise bij Anderlecht doet Weiler pijn aan het hart'

'De malaise bij Anderlecht doet Weiler pijn aan het hart'

19-02-2018 08:30
2

RSC Anderlecht besliste dit seizoen om René Weiler aan de kant te zetten en verder te gaan met Hein Vanhaezebrouck. Voorlopig is het alternatief niet beter dan het origineel. Toch lacht Weiler momenteel niet in zijn vuistje met de malaise bij Anderlecht na zijn vertrek. 

Het Nieuwsblad sprak met David Sesa. De assistent van Weiler mocht samen met zijn landgenoot eerder dit seizoen bij Anderlecht vertrekken. Vanwege zijn dochtertje is de Zwitser nog in ons land. "Soms rij ik naar Nederland, naar Duitsland of naar Frankrijk voor een wedstrijd, maar ik zorg er dan voor dat ik Anderlecht kan zien op tv", zegt hij in de krant. 

Anderlecht verloor afgelopen weekend met 1-0 van STVV en bleef zo achter met drie op vijftien. "Ja, en denk nu niet dat wij daar plezier in hebben. Ook René Weiler volgt Anderlecht nog vanuit Zwitserland. Ik spreek hem vaak en het doet pijn aan ons hart. Anderhalf jaar lang hebben wij veel geïnvesteerd in die ploeg en dan hoop je ondanks alles toch dat Anderlecht de grootste ploeg in België blijft. Het vreet aan ons dat dat niet langer het geval is", stelt Sesa.