Traditieclub staat 'Te Koop': “Spreken met vijf kandidaten”

Traditieclub staat 'Te Koop': “Spreken met vijf kandidaten”

19-02-2018 07:37

Heel wat Belgische clubs kwamen de afgelopen maanden in andere handen terecht. Denken we maar aan RSC Anderlecht, KV Oostende, STVV, Cercle Brugge, … Daar kan er binnenkort nog eentje bijkomen met KVC Westerlo.

Momenteel staat Westerlo er sportief niet zo goed voor. Vorig seizoen verdween de club uit de Kempen uit de Jupiler Pro League. Momenteel strijdt Westerlo nog om in 1B te blijven. Toch wil de club overleven en daar hoort een nieuwe eigenaar bij. Volgens Het Laatste Nieuws werkt manager Herman Wijnants achter de schermen aan de verkoop van de club.

Zondag speelde Westerlo thuis 0-0 gelijk tegen Tubize. Wijnants maakte van die gelegenheid gebruik om de potentiële investeerders rond te leiden in 't Kuipje. Ze kregen een rondleiding in het stadion en inspecteerden de oefenvelden. Daarna keken ze samen naar de match.

"Heel concreet is dat allemaal nog niet", zegt Wijnants in de krant. "We praten momenteel met een vijftal kandidaat-overnemers, waarvan minstens twee binnenlandse pistes. Een doorbraak is nog niet voor morgen. Alles zal afhangen van onze plek: kunnen we het behoud verzekeren of niet?"