Geweldig seizoen voor Antwerp, maar met wrange nasmaak

Geweldig seizoen voor Antwerp, maar met wrange nasmaak

19-02-2018 07:06
1

Royal Antwerp FC is bezig aan een geweldig seizoen. Toch lijkt het erop dat de promovendus de reguliere competitie met een wrange nasmaak gaat afsluiten. 

Dit seizoen wilde Antwerp zich handhaven op het hoogste niveau. Dat lukte zonder veel moeite. Sterker nog, sinds speeldag drie staat Antwerp op een Play-Off 1-plaats, tot afgelopen weekend dan. Antwerp kwam zaterdag niet verder dan een 0-0 gelijkspel thuis tegen KV Oostende en viel uit de top zes.

Play-Off 1 halen wordt voor de promovendus nu nog een lastige klus. De afgelopen weken liet het steek na steek vallen. Tegen Charleroi (1-1), Waasland-Beveren (1-2 verlies) en Kotrijk (4-0 nederlaag) kon het niet winnen. Antwerp staat nu zevende met 38 punten.

Er staan nog drie speeldagen op het programma. Vrijdag kan Antwerp weer Play-Off 1 induiken. Het gaat immers op bezoek bij KRC Genk, dat zesde staat. De Limburgers hebben net zoals Antwerp 38 punten, maar een beter doelsaldo, +4 tegen +1. Na de match tegen Genk ontvangt Antwerp nog Eupen en trekt het naar Anderlecht op de slotspeeldag.