''Italiaanse grootheid wilde Teodorczyk bij Anderlecht wegplukken'

''Italiaanse grootheid wilde Teodorczyk bij Anderlecht wegplukken'

20-02-2018 07:40
11

Lukasz Teodorczyk staat nog altijd op de loonlijst van Anderlecht en dat komt door … Hein Vanhaezebrouck. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens de krant stelde de trainer een veto tegen het vertrek van de aanvaller.

De Belgische transfermarkt is al een tijdje gesloten, maar in China mogen clubs nog spelers aantrekken. Bij Anderlecht liep er onlangs een Chinees bod binnen. Dat bedroeg tussen de vijf en tien miljoen euro. Teodorczyk, grootverdiener bij Anderlecht met circa 1,5 miljoen euro per jaar, kon ook een stuk meer gaan verdienen.

Een transfer van Teodorczyk komt er evenwel niet. Vanhaezebrouck stelde volgens de krant zijn veto. De trainer van Anderlecht wilde niet achterblijven met Silvère Ganvoula en de beloftevolle aanvaller Mohammed Dauda.

Afgelopen weekend liet Vanhaezebrouck Teodorczyk nog eens starten, maar de Pool kon weer geen indruk maken. Dit seizoen scoorde de topschutter van vorig seizoen amper vier goals.

Update 20/2, 07.40 uur: Het Laatste Nieuws meent ondertussen te weten welke Chinese club Anderlecht wilde verlossen van Teodorczyk. Het zou gaan om Jiangsu Suning FC. Bij die Chinese club is geld geen probleem. Momenteel betalen ze door om Fabio Capello als trainer te hebben. De Italiaan won in het verleden onder meer de Champions League en veroverde de titel in Spanje en in Italië.

Eerder wilde Jiangsu Suning FC al Stefano Okaka wegplukken bij Anderlecht. Die deal ging toen niet door omdat de Italiaanse aanvaller tijdens de onderhandelingen te weinig respect toonde voor de Chinese club.

No Poll