Charleroi profiteert niet van puntenverlies Club en RSCA na potig duel

Charleroi profiteert niet van puntenverlies Club en RSCA na potig duel

18-02-2018 19:50
2

Charleroi heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van de naaste concurrenten. In eigen huis raakte het niet voorbij een tienkoppig Standard. Het werd 1-1.

De Waalse clash tusse Standard en Charleroi mocht ook echt een clash genoemd worden. Het werd een bijzonder potige partij, met twee ploegen die met het mes tussen de tanden speelden. Mooi voetbal zagen we niet echt.

Ondanks het potige spel was Charleroi de betere, maar kreeg Standard de beste kansen. Onder andere Edmilson Junior had de kans om voor de 0-1 te zorgen, maar hij wist niet te scoren.

Toch doelpunten
Na de pauze ging het spel op en af, met kleine kansen aan beide kanten. Halfweg de eerste helft kantelde de wedstrijd dan toch in het voordeel van de thuisploeg. Kostantinos beging een penaltyfout op Bedai, kreeg een tweede gele kaart en Kaveh Rezaei bedankte door de strafschop om te zetten.

Standard liet de kopjes niet zakken en ging nog op zoek naar die gelijkmaker. Een kwartier voor tijd werd het daar ook voor beloond. Sluipschutter Orlando Sa was slimmer dan de Charleroi-defensie en tikte de bal voorbij de neus van Mandanda in doel: 1-1, tevens ook de eindstand.