Rits foetert na verloren punten: Kleine clubs worden benadeeld door de scheids

Rits foetert na verloren punten: "Kleine clubs worden benadeeld door de scheids"

18-02-2018 18:51

KV Mechelen is erin geslaagd om zondag een puntje te pakken tegen AA Gent. Na een sterke helft zakte het echter in elkaar. Mats Rits was toch niet helemaal tevreden.

"In de eerste helft lukte het plannetje perfect. Er stond een goede organisatie en we waren scherp op de counter. Wij scoorden twee keer en zij waren amper gevaarlijk", klonk het tegenover Sporza.

"In de tweede helft gooide Gent zijn systeem om en kwam er veel druk. We hadden volledig overwicht en wij stonden te laag", klonk de analyseert hij. "Uiteindelijk hielden we redelijk goed stand, alleen jammer dat we er niet echt meer uitkwamen."

Scheidsrechter Smet
Toch was Rits niet helemaal tevreden. En dan vooral niet over scheidsrechter Wim Smet. "De tweede goal van Gent was wel een zuivere fout op mij. Veel van onze overtredingen waren ook direct geel, terwijl dat voor de tegenstander niet zo was. Het mag eens gezegd worden dat de kleinere clubs daarin benadeeld worden."

Mechelen mag toch hopen op een extra jaartje in Eerste Klasse A. De resultaten beginnen te komen. "Hoe dat komt? Als er een gemakkelijke reden was, zouden we heel het seizoen zo spelen. Het is nu gewoon belangrijk dat we volgende week opnieuw zo scherp zijn", besluit hij.