Bayat komt niet meer binnen bij Belgische topclub: Weten zelf wie we willen

Bayat komt niet meer binnen bij Belgische topclub: "Weten zelf wie we willen"

18-02-2018 11:03
7

Mogi Bayat is zonder twijfel de belangrijkste makelaar in ons land. De zakenman heeft een grote invloed bij onder meer AA Gent, RSC Anderlecht en Charleroi. Bij één topclub moet hij echter niet proberen: KRC Genk.

Zo vertelt ex-CEO Patrick Janssens dat Bayat amper nog betrokken wordt bij deals van Genk. "De grootste makelaar van het moment, Mogi Bayat, is me komen zeggen dat hij bij KRC Genk niet meer moet aankloppen met zijn catalogus vol spelers. Want wij weten zelf wie we willen. En als we een speler van hem willen, zullen we zelf wel bellen", zegt de ex-CEO van Genk aan Het Belang van Limburg.

Janssens ziet bij andere clubs echter dat makelaars wel belangrijk zijn. "En er zijn zeker nog enkele clubs waar makelaars het sportieve beleid uitmaken. Daarom is het belangrijk dat je als club sterk investeert in de scouting en sportieve leiding. Zo ben je minder afhankelijk van makelaars", klinkt het.

"Het feit op zichzelf dat makelaars geld verdienen in voetbal vind ik niet meer dan normaal. Dat is ook zo als je een huis gaat kopen. Maar als je een huis koopt, moet je een alternatief achter de hand hebben en niet al je eieren bij één makelaar in het mandje leggen", aldus Janssens.