Clement baalt in Jan Breydelstadion: Eerder twee verloren punten

Clement baalt in Jan Breydelstadion: "Eerder twee verloren punten"

18-02-2018 09:45
6

Club Brugge - Racing Genk eindigde zaterdag op 2-2, en dat was voor geen van beide partijen echt een mooie uitslag. Ook voor Genk niet, waar Philippe Clement teleurgesteld klonk.

Clement had op nog meer gehoopt, zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Er zijn omstandigheden waarin je altijd tevreden moet zijn wanneer je één punt pakt op Club Brugge. Maar nu vind ik het eerder twee verloren punten dan één gewonnen punt. We hebben nagelaten om een statement af te leveren als je weet hoelang het geleden is dat een ploeg hier nog komen winnen is."

Clement vond Genk de betere ploeg. "Tot die gemiste strafschop van Karelis waren wij gewoon baas en creëerden we de beste kansen. We vatten de partij ook prima aan, we kregen de juiste mensen vrij in de juiste zone en dat leverde een knappe 0-1 op."

Genk zet hoe dan ook grote stappen vooruit. "Zeven weken geleden was deze groep één hoopje ellende. Ondertussen staan we in de top zes en zitten we in de bekerfinale. We zijn op de positieve weg, maar die twee punten meer hadden natuurlijk een wereld van verschil kunnen maken."