Dan zal Vanhaezebrouck de clubleiding vragen voor zijn ontslag

"Dan zal Vanhaezebrouck de clubleiding vragen voor zijn ontslag"

18-02-2018 07:15
30

Anderlecht krijgt de trein de laatste weken niet meer op de rails. Tegen STVV verloor het weer, deze keer met 1-0. Nico Dijkshoorn schrijft in Het Nieuwsblad dat Hein Vanhaezebrouck het niet meer gaat kunnen rechttrekken.

Dijkshoorn is duidelijk geen fan van de Anderlecht-coach. "Vanhaezebrouck - de nu al groots mislukte trainer van Anderlecht - vroeg aan zijn  spelers of ze hem te negatief vinden. Hein vroeg dat aan een spelersgroep die zijn trainer als een waanzinnig geworden bromtol van verkeerde beslissing naar beslissing ziet stuiteren. Hein Vanhaezebrouck doet maar wat. Vanop een kilometer ruik je zijn doodsangst."

"In zijn onvermogen om echt, werkelijk contact met zijn team te maken, grijpt Vanhaezebrouck naar bekende, treurige psychologische trucs die al tientallen jaren zijn verouderd. Hein kiest niet één strategie om zijn team weer te laten presteren. Nee, hij probeert ze gewoon allemaal dwars door elkaar. De ene week acteert hij wanhoop, de week daarna prijst hij zijn team. Weer een paar dagen later brandt hij zijn spelers vlak na de wedstrijd genadeloos af in een interview. Als dat niet helpt, kiest hij voor de klassiek-feodale oplossing: een clubicoon vernederen."

Dijkshoorn kan al raden wat zijn volgende move gaat zijn. "Als dit niet werkt en Anderlecht blijft verliezen, kunnen we wachten op de volgende voorspelbare move van Hein. Hij zal de clubleiding gaan vragen om zijn ontslag. Hij zal de bewogen jongen gaan spelen, die zich op­offert voor de club, als dat moet."