Club Brugge kan weer niet winnen na match met drie strafschoppen

Club Brugge kan weer niet winnen na match met drie strafschoppen

17-02-2018 22:19
41

Club Brugge is er opnieuw niet in geslaagd om te winnen. In het eigen Jan Breydelstadion deelde het de punten met Racing Genk.

Racing Genk begon furieus aan de match en zette Club met de rug tegen de muur. Blauw-Zwart kwam dan ook snel op achterstand. Na een diepe bal kon Karelis de defensie afschudden en Vermeer kloppen. Even later maakte Nastic echter een domme overtreding: Vanaken hing de bordjes weer in evenwicht. Genk kon het hoge tempo niet volhouden, 1-1 was een logische ruststand.

Even na de pauze kon Wesley Moraes scoren voor een open doel, maar hij miste onbegrijpelijk. Dat leek zuur op te breken toen Karelis even later een penalty mocht nemen, maar ook hij trof geen doel. Vanaken toonde enkele minuten daarna zijn klasse: hij zette Club op 2-1 met een heerlijke plaatsbal in de winkelhaak.

Club leek zijn zaakjes op orde te hebben, tot Nakamba hands maakte in het eigen strafschopgebied. Deze keer was het Malinovskyi die de penalty nam, en hij scoorde wél. Club wilde nog voor een slotoffensief gaan, maar de grootste kans van Mechele werd schitterend gered door Vukovic. Club blijft zo steken op 7 op 18, terwijl Racing Genk een belangrijk punt neemt met het oog op Play-Off 1.