FC Barcelona wint moeizaam bij Eibar en evenaart Guardiola-record

  FC Barcelona wint moeizaam bij Eibar en evenaart Guardiola-record

  Gepubliceerd: zaterdag 17 februari 2018 om 18:15za 17-02-2018 om 18:15

  FC Barcelona heeft zaterdag na twee remises op rij weer een overwinning geboekt in de Primera Division. De ploeg van coach Ernesto Valverde won moeizaam op bezoek bij Eibar met 0-2.

  Barça had een zware dobber aan Eibar, dat slechts één van zijn laatste twaalf competitieduels verloor en verdienstelijk zevende staat. De tandem Lionel Messi-Luis Suarez hielp de Catalanen na een kwartier op weg. Na een schitterende pass van de Argentijn omspeelde Suárez de doelman en rondde af.

  Twintig minuten later was het bijna andersom. Suarez gaf voor op Messi, wiens inzet tegen de paal belandde. Het was een van de spaarzame kansen voor Barça, dat halverwege de tweede helft werd geholpen door een domme actie van Orellana. De Chileen pakte zijn tweede gele kaart door de bal weg te slaan.

  In de slotfase zorgde Jordi Alba vervolgens voor de beslissing: 0-2. Daardoor bleef Barcelona voor de 31ste keer op rij ongeslagen in de Primera Division, een evenaring van het clubrecord uit het seizoen 2010/'11 onder Pep Guardiola. De ploeg kan zich nu opmaken voor het duel met Chelsea.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws