Clement weet 'te veel' over Club: 'Zouden niet met hun eigen match bezig zijn'

  Clement weet 'te veel' over Club: 'Zouden niet met hun eigen match bezig zijn'

  Gepubliceerd: zaterdag 17 februari 2018 om 18:12za 17-02-2018 om 18:12

  Philippe Clement neemt het zaterdagavond met Racing Genk op tegen zijn ex-ploeg Club Brugge. De gewezen assistent van Michel Preud'homme kent Blauw-Zwart uiteraard door en door, maar hij zal niet alle informatie meegeven aan zijn spelers.

  "Als ik al mijn informatie in de hoofden van mijn spelers moest steken, dan zouden ze niet meer met hun eigen match bezig zijn", vertelde Clement aan Het Laatste Nieuws. "Ik heb eigenlijk te veel informatie op dit moment. Daarom moet ik goed nadenken wat ik meegeef en wat niet, wat nuttig is en wat niet. Die inschatting maken wordt makkelijker naarmate je de spelersgroep beter kent en daar ben ik volop mee bezig."

  De trainer van Genk kende voor het eerst sinds lang een normale werkweek, zonder midweekmatch. Bovendien keren heel wat spelers terug na blessures. “Het wordt week na week moeilijker voor mij om mijn selectie te maken. Dat is goed, want daardoor heb ik tactisch meer mogelijkheden. Helaas kan ik er geen tien op de bank zetten, want een aantal verdienden zeker een selectie voor hun geleverde werk", besloot Clement.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws