'Vanhaezebrouck is de mist ingegaan, zijn harde aanpak heeft niet gewerkt'

'Vanhaezebrouck is de mist ingegaan, zijn harde aanpak heeft niet gewerkt'

17-02-2018 17:50
8

Hein Vanhaezebrouck heeft het de laatste weken bijzonder moeilijk bij RSC Anderlecht. Hij gaf zijn eigen ploeg openlijk kritiek, wat hem niet in denk werd aangenomen. Volgens Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, ging de coach daarmee stevig in de fout.

'Wat vaststaat, is dat Vanhaezebrouck op communicatief vlak de mist is ingegaan. De publiekelijk harde aanpak van zijn spelersgroep heeft op geen enkel moment gewerkt en dat was met een groep vol fletse persoonlijkheden te voorspellen', klinkt het.

'Zijn verhaal rond de verwijzing naar de B-kern van Olivier Deschacht was ook al bij de haren getrokken', schrijft hij in zijn column in Het Nieuwsblad.

Geen lijn in het spel
Daarnaast krijgt de coach ook kritiek voor het spel van Anderlecht. 'Het is eveneens teleurstellend dat Vanhaezebrouck, toch een uitstekend tacticus die zijn ploegen altijd perfect kon neerzetten, er nog niet in geslaagd is lijn in het paars-witte spel te krijgen.'

'Maar hier zijn verzachtende omstandigheden. De verkoop van de club en de daarmee gepaard gaande knip op de portefeuille hebben hem niet geholpen. Die versmalde kern en ook de vele geblesseerden hebben het Vanhaezebrouck heel moeilijk gemaakt', krijgt hij toch nog wat respijt