Beresterke Dembélé doet Martinez twijfelen: Hij kan immens zijn stempel drukken

Beresterke Dembélé doet Martinez twijfelen: "Hij kan immens zijn stempel drukken"

17-02-2018 15:46
2

Mousa Dembélé houdt Engeland en de rest van Europa in zijn greep de laatste weken. De Rode Duivel presteert briljant bij Tottenham Hotspur. Belgische fans hopen al op een middenveld Dembélé - Kevin De Bruyne in Rusland. Dat dilemma legde Sporza voor aan bondscoach Roberto Martinez.

"Het doet deugd om Dembélé zo consistent te zien presteren na zijn problemen met zijn enkel. Nu lijkt hij blessurevrij. Als je een speler als hem negentig minuten kan opstellen zonder pijn, dan kan hij immens zijn stempel drukken op het spel. De wedstrijd tegen Juventus ligt nog vers in het geheugen, die toonde wat hij kan verwezenlijken", verwijst de Spanjaard naar het Champions League-duel van dinsdag, waarin Dembélé grote sier maakte.

Kan Dembélé Axel Witsel uit de ploeg spelen? "Het is geweldig nieuws voor ons, want hij geeft ons een heel goede optie. Maar zoals altijd is de sleutel van de nationale ploeg niet om 'namen' bij elkaar te brengen. We moeten een goed gestructureerde en uitgebalanceerde ploeg vormen. Maar nogmaals, het niveau dat Dembélé en De Bruyne halen, dat is leuk om zien", laat hij niet in zijn kaarten kijken.

Zes ... of tien?
"Ik denk niet dat zijn rol nu verandert", vervolgt Martinez. "In de vriendschappelijke interland met Rusland speelde hij al vanuit die diepere rol en toen had hij controle over het spel. Zijn grootste kwaliteit is zijn technische capaciteit om de bal onder controle te houden. Hij ziet de ruimte rond zich perfect, schermt de bal uitstekend af en hij kan een beslissende pass trappen. Hij kan dus in die twee rollen spelen, op de zes of zelfs op nummer tien", laat hij zijn gedachten de vrije loop.