Ook Martinez ziet Batshuayi openbloeien: Beste move uit de wintermercato

Ook Martinez ziet Batshuayi openbloeien: "Beste move uit de wintermercato"

17-02-2018 15:31
2

Geen voetballer op deze planeet heeft momenteel meer vertrouwen dan Michy Batshuayi. De Rode Duivel ruilde een uitzichtloze situatie bij Chelsea FC in voor een huurperiode bij Borussia Dortmund. Daar schiet de spits volop raak.

Na drie wedstrijden staat de teller al op vijf doelpunten, heeft ook Roberto Martinez gezien. "Het is waarschijnlijk de meest positieve move uit de wintermercato. In het geval van Michy, als aanvaller, is het altijd belangrijk om zo snel mogelijk die eerste goal te maken bij je nieuwe club. Hij komt toe in Dortmund en maakt er meteen twee ... Dat helpt hem om uitstekend te starten daar", vertelt hij bij Sporza.

Of Batsman de concurrentiestrijd diep in de spits weer heeft opengegooid bij de Duivels, wil Martinez niet gezegd hebben. "Nu willen wij zien dat hij dat kan doortrekken. Hij moet continuïteit tonen tot aan het einde van het seizoen. Dan staat hij sterk in zijn schoenen voor de nationale ploeg. Michy is geen nieuwe speler natuurlijk, hij heeft al zaken laten zien. Hij is een pure afwerker. Hij vindt altijd wel een metertje ruimte in de zestien", noemt hij zijn grootste kwaliteit op.

"Hij heeft al een belangrijke impact gehad op onze ploeg, zeker in de uitmatch op Bosnië-Herzegovina", benadrukt Martinez. "Hij heeft getoond dat hij klaar is om belangrijk te zijn. Dat houden we in gedachten, terwijl we nu kijken naar zijn prestaties bij zijn club."