Extra druk op de ketel voor weifelachtige De Bock, persoonlijk duel met rivaal

Extra druk op de ketel voor weifelachtige De Bock, persoonlijk duel met rivaal

Gepubliceerd: zaterdag 17 februari 2018 om 14:59za 17-02-2018 om 14:59

Laurens De Bock verruilde in januari Club Brugge voor Leeds United, nadat de linkspoot volledig uit de gratie was gevallen bij Ivan Leko. Over het Kanaal loopt het voorlopig ook niet van een leien dakje.

Bij Club was De Bock jarenlang een vaste waarde op de linksback. Na enkele ondermaatse prestaties vond Leko het echter beter om afscheid te nemen van de Oost-Vlaming. Leeds won uiteindelijk het pleit, al was dat ook niet helemaal van harte. 'Leeds deed een bod op Joe Bryan van Bristol City, maar kreeg De Bock in de plaats', luidt een veelzeggende intro van een artikel op HITC.

De Bock was dus geen eerste keuze bij Leeds. Bovendien kon hij in zijn eerste wedstrijden bij zijn nieuwe werkgever allerminst overtuigen. Van de vier matchen waarin De Bock in de basis startte, gingen er drie verloren. Twee keer slikte Leeds ook nog eens vier tegentreffers ... Geen al te rooskleurige cijfers dus voor De Bock. 

Dat levert wat extra spanning op. Dit weekend zal die alleen maar toenemen, want dan nemen De Bock en co het op tegen ... Bristol, de club waar transfertarget nummer één Bryan dus furore maakt. Het is nu aan De Bock om te laten zien dat hij hetzelfde niveau kan behalen, oordeelt HITC. 

Poll

Komt De Bock te kort voor het niveau van Leeds, vind je?

(198 stemmen)

Plaats een reactie

zaterdag 17 februari 2018 om 16:31
Wat ze deze winter gekocht hebben niet beter dan Bokkie
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws