Je hebt als trainer de juiste mensen nodig die je ergens kunnen binnenloodsen

"Je hebt als trainer de juiste mensen nodig die je ergens kunnen binnenloodsen"

17-02-2018 14:42

Glen De Boeck zet een huzarenstukje neer bij KV Kortrijk. In no time loodste de trainer de West-Vlamingen weg van de onderste regionen naar een plek op de rand van Play-Off 1. Nochtans moest De Boeck lang wachten op een nieuwe kans in het voetbal.

De trainer zat ruim een jaar werkloos thuis, toen hij plotseling een kans kreeg aangeboden vanuit het Guldensporenstadion, al gebeurde dat niet volgens de klassieke weg. Een vriend van De Boeck bracht hem in contact met de CEO van de club. "Zo werkt het nu eenmaal. Waarom is Frank Defays vandaag trainer van Moeskroen? Omdat hij de juiste relaties heeft", verwijst de coach in Het Laatste Nieuws naar de invloed van Mogi Bayat bij de Henegouwers.

"We komen wéér uit bij mijn imago", gaat hij verder. "Daarom zeg ik: ‘Als je niet over relaties beschikt, ga je in topclubs nooit de kans krijgen om de perceptie te ontkrachten.’ Je hebt als trainer, maar ook als speler, de juiste mensen nodig die je ergens kunnen binnenloodsen.” Voor De Boeck is dat ook de hoofdreden waarom hij nog nooit in aanspraak kwam bij RSC Anderlecht, de club waar hij jarenlang voetbalde.