Genk naar Play-Off 1? Hoeveel andere ploegen halen, hebben we niet in de hand

  Genk naar Play-Off 1? "Hoeveel andere ploegen halen, hebben we niet in de hand"

  zaterdag 17 februari 2018 om 14:07

  KRC Genk vertoeft momenteel op een plek in de top-zes, maar Play-Off 1 is verre van binnen. Er wachten de Limburgers nog enkele pittige matchen, te beginnen zaterdagavond op Club Brugge. Philippe Clement beseft dat er voor elk punt geknokt zal moeten worden.

  "Je kan alleen maar controleren wat je zelf in de hand hebt. Hoeveel punten andere ploegen halen, hebben we dus niet in de hand", vertelt Clement op de clubwebsite. "We moeten ons focussen op onze eigen wedstrijden, telkens weer opnieuw." Na Club krijgt Genk ook nog Royal Antwerp FC (thuis), Waasland-Beveren (uit) en AA Gent (thuis) voor de kiezen.

  Voor Clement wordt de verplaatsing naar Jan Breydel speciaal. De oud-speler voetbalde er jarenlang én was er T2. "Ik ken de Brugse spelers natuurlijk goed", geeft hij toe. "Beter dan andere coaches misschien. Maar ik sta niet op het veld. Tegelijkertijd moet ik ook voorzichtig zijn dat ik mijn spelers niet zodanig overlaad met informatie dat ze niet meer met hun eigen wedstrijd bezig zijn. Wat is er nuttig en wat niet : dat is een moeilijke evenwichtsoefening

  Poll

  Haalt Genk Play-Off 1?

  (292 stemmen)

  Plaats een reactie

  Bart Thijs +3161
  zaterdag 17 februari 2018 om 15:07
  Het voordeel vind ik is dat nog wat rechtstreekse concurrenten tegenkomen. Ik verwacht nu niet dat Genk wint straks (al hoop ik het wel) maar zelfs dan hebben ze het in eigen hand met 2 thuismatchen en 1 uitmatch.. als ze het alsnog niet halen is het hun eigen fout (alweer)
  Vind ik leuk
  zaterdag 17 februari 2018 om 15:41
  Vanavond winnen word makkelijker als volgende week tegen Antwerp. Brugge houd altijd opendeur terwijl Antwerp betonvoetbal brengt.
  Vind ik leuk
  SD +7961
  zaterdag 17 februari 2018 om 16:25
  Winnen zal nog tegen Antwerp lukken; maar voor de overige ontmoetingen ben ik eerderpessimistsich gestemd
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Genk naar Play-Off 1? "Hoeveel andere ploegen halen, hebben we niet in de hand"