Het voetbal heeft een slechte naam, je wordt er manisch-depressief van

"Het voetbal heeft een slechte naam, je wordt er manisch-depressief van"

17-02-2018 13:18
5

Patrick Janssens werd vorige week buitengewerkt bij KRC Genk. De Antwerpenaar was aan de slag als CEO van de club, maar het botste meer dan het klikte met de supporters. Echt geamuseerd heeft Janssens zich niet de voorbije maanden en jaren.

"Het ontspannende element voor supporters is er helemaal niet voor wie er werkt", lucht de oud-burgemeester zijn hart bij Het Nieuwsblad. "Dat zal Herman Van Holsbeeck, Michel Louwagie of gelijk welke clubmanager beamen. Van het voetbal word je manisch- depressief."

"Ik heb in de voorbije drieënhalf jaar misschien één keer hetzelfde euforische gevoel gehad als een supporter. Dat was de 1/8ste finale van de Europa League op Gent. Mooi voetbal, fijne avond, veel volk en een topresultaat. Maar dat soort momenten heb ik jammer genoeg te weinig meegemaakt", beklaagt hij zich.

In zijn periode als directeur bij Genk probeerde Janssens zich zo ver mogelijk weg te houden van alle negatieve randpraktijken. "Het voetbal heeft een slechte naam. Denk maar aan enkele makelaars die gigantische sommen verdienen. Heb je in die jaren bij Genk rare dingen gezien?", vraagt hij zich openlijk af.