Verwijdering Deschacht schiet in verkeerde keelgat: Die gast wil gewoon winnen

Verwijdering Deschacht schiet in verkeerde keelgat: "Die gast wil gewoon winnen"

17-02-2018 13:01
4

De verbanning van Olivier Deschacht heeft ook Herman Brusselmans verbaasd. De schrijvers annex voetbalanalist brak bij Play Sports een lans voor de routinier van RSC Anderlecht, die zich 'te negatief' zou opgesteld hebben en daardoor naar de B-kern vloog.

"Ik ken Olivier vrij goed. Er moet een leider zijn in een ploeg. Ik zeg niet dat hij per se een leider is, maar hij werpt zich toch zo op. 'Oli' is 37 jaar en heeft 20 jaar Anderlecht achter de rug. Als dan eens iemand zijn mond opendoet die eigenlijk een soort leiderschap op zich neemt, wordt hij naar de B-kern gestuurd", uit Brusselmans zijn verbazing.

"We kennen Deschacht goed genoeg als iemand die wil winnen. Die gast wil gewoon winnen. Je zou kunnen zeggen dat Deschacht nooit een wereldspeler is geweest, maar hij heeft wel rond de 600 matchen in het shirt van Anderlecht gespeeld. Dan heeft hij het recht om zijn mond open te doen en eens te zeggen tegen de trainer, het bestuur en de spelers dat de boel niet deugt. Om te zeggen dat het anders moet. En dan vliegt hij naar de B-kern?"