We zijn zover dat ik keuzes kan en moet maken

  "We zijn zover dat ik keuzes kan en moet maken"

  Gepubliceerd: zaterdag 17 februari 2018 om 12:18za 17-02-2018 om 12:18

  Philippe Clement reist zaterdag met KRC Genk af naar Club Brugge. Voor de eerste keer dat hij trainer is van Genk moet Clement jongens gaan teleurstellen.

  "We zijn zover dat ik keuzes kan en moet maken," aldus Clement op de website van KRC Genk. "Er zijn jongens die op basis van de voorbije trainingsweek een selectie zouden verdienen. Maar ik ben beperkt, al zou ik ze allemaal op het wedstrijdblad willen zetten. Van de andere kant is dat waar we naartoe willen. Die onderlinge concurrentie draagt bij om het sportieve verhaal zo goed mogelijk te maken."

  Clement kijkt uit naar de ontmoeting met Blauw-Zwart, maar beseft dat het moeilijk wordt. "De verplaatsing naar Club is op dit moment de moeilijkste wedstrijd die je kan hebben in dit seizoen. Tot nu toe heeft alleen Charleroi er een puntje meegepikt. Statistisch gezien is het daar het meest waarschijnlijk om punten te verliezen. We moeten het dus op de juiste manier aanpakken. Fysiek, mentaal en tactisch moet iedereen top zijn. We zullen een goed plan nodig hebben. Het is dan ook een goede zaak dat we eens een ganse week hebben kunnen trainen. Het is nog niet zaligmakend maar toch."

  De kern van Genk: Vukovic, Coucke, Nastic, Wouters, Khammas, Dewaest, Karelis, Ingvartsen, Samatta, Colley, Seck, Malinovskyi, Buffel, Uronen, Schrijvers, Pozuelo, Mata, Maehle, Aidoo en Ndongala.

  Poll

  Wat verwacht je van de wedstrijd?

  (206 stemmen)

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws