'Callant leurt al met Oostende-aandelen', Coucke haalt fors uit

'Callant leurt al met Oostende-aandelen', Coucke haalt fors uit

17-02-2018 10:03
3

Vanaf 25 februari neemt Peter Callant het roer over als voorzitter van KV Oostende. De zakenman neemt het merendeel van de aandelen over. Maar die zouden al snel verkocht kunnen worden.

Hier en daar waren er al twijfels over Callant. Zo werd geopperd dat hij een stroman zou zijn voor Coucke en financieel niet sterk genoeg is om de club over te nemen. Volgens De Tijd is Callant dan ook al van plan om zijn aandelen te verkopen. 'De nieuwe voorzitter van voetbalclub KV Oostende, Peter Callant, ronselt investeerders om aandelen van de club te kopen', klinkt het.

'Opmerkelijk is dat hij leurt met de kleinste aandelenschijfjes van 1 procent voor 150.000 euro. Dat blijkt uit communicatie die de krant kon inkijken. De West-Vlaamse verzekeraar Callant laat weten dat hij aan een nieuwe structuur werkt en hij vraagt zijn bestemmelingen of ze voor 1 procent aandeelhouder willen worden. De bedoeling is 20 of 30 procent van de aandelen te verkopen aan een groep mensen met kennis en een netwerk, luidt het. Callant biedt een functie bij de club als extra lokkertje aan.'

Coucke reageerde op Twitter inmiddels al op het nieuws. 'Dat is niks nieuws, exact wat op persconferentie gemeld was', klinkt het. 'Leuren is dus lokaal verankeren in grootste business community van de kust. Dat is een toekomstgericht goede strategie', vertelt hij.

'Proficiat KV Oostende, jullie zijn zo belangrijk dat zelfs de beste economische krant van het land er haar waarden voor verlaagt', haalde hij nog uit.