Belgische ploeg maakt zich kwaad op Club Brugge: Waar zijn we mee bezig?

Belgische ploeg maakt zich kwaad op Club Brugge: "Waar zijn we mee bezig?"

17-02-2018 09:35
1

Club Brugge wil de komende jaren wat meer inzetten op de eigen jeugdwerking. Het hoopte jonge talenten te zien doorbreken in de A-kern. Maar daarvoor zorgt het ook voor ergernis bij andere Belgische clubs.

Club Brugge zoekt namelijk niet enkel in de eigen streek naar grote talenten. Het probeert er ook enkele weg te lokken bij andere clubs. Zo zou Blauw-Zwart aan twee jonge spelers van Westerlo denken. "Club Brugge wil hier nu twee spelers van 11 jaar wegplukken. Dan denk ik: waar zijn we mee bezig? Geef die jongens hier de kans", zegt Herman Wijnants, manager van Westerlo, in Gazet van Antwerpen.

"Dan kunnen we hier voor een goede doorstroming zorgen. Als we ze later willen terughalen, moeten we een opleidingsvergoeding betalen. Dan is het voor ons niet interessant meer."

Westerlo is dan ook van plan om veel jonge talenten een kans te geven. "Dat is een geweldige boost naar onze eigen jeugd toe. Zij zien dat er een mogelijkheid is om door te stromen. De laatste tien jaar zijn ze hier al 500 jeugdspelers komen halen, maar Tuur Dierckx is de enige die nu in eerste klasse speelt", vertelt hij.