Defour ziet grote problemen bij Anderlecht: Wat is dat allemaal zeg?

Defour ziet grote problemen bij Anderlecht: "Wat is dat allemaal zeg?"

17-02-2018 09:06
4

De malaise bij Anderlecht is bijzonder groot. Ook tegen STVV ging het de boot in. Veel mensen begrijpen er niets van, waaronder ex-speler Steven Defour.

"Wat is dát allemaal, zeg", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Ik ben gaan zien tegen KV Mechelen. Nu moet ik zeggen dat ik Vanhaezebrouck echt wel een goede trainer vind - hoe hij denkt over voetbal, en die ideeën vervolgens omzette met AA Gent, dat vond ik knap; je moet hem tijd geven in Anderlecht. Maar de manier waarop hij twee keer de groep helemaal kraakte..."

"Dát had hij eens moeten doen met de kleedkamer van Standard, destijds... Als ik dan lees dat niemand reageerde op de uithaal van Vanhaezebrouck... Geef de spelersgroep van Anderlecht de mentaliteit van de kleedkamer van Burnley, en Anderlecht wordt los kampioen - wij hebben vijfentwintig gasten die lopen tot ze doodvallen."

"Vanop afstand dénk ik dat het probleem van Anderlecht eerder 'mentaliteit' dan 'kwaliteit' is. Te gelaten. Ik heb met Standard wedstrijdengespeeld tegen Anderlecht met Polak, Biglia, Van Damme, Boussoufa... Als dié op achterstand kwamen - man, zij schreeuwden de ganse boel samen en stroopten de mouwen op. Nu zag je KV Mechelen scoren, en de kopjes gingen naar beneden bij Anderlecht - zo van: 'F*ck, hoe zetten we dít nog recht?'"