Ik kan zaken verdedigen bij de clubleiding, maar niet alles

"Ik kan zaken verdedigen bij de clubleiding, maar niet alles"

17-02-2018 08:27

Mbaye Leye was jaren de grote man aan de Gaverbeek. Het einde van de aanvaller bij Zulte Waregem was evenwel minder mooi. Zaterdag keert Leye terug naar de ploeg waar hij lang voor schitterde. 

Leye is ondertussen 35 jaar. In de zomer wilde hij een nieuw contract bij Essevee, maar de ploeg ging niet mee in zijn wensen. "Het verhaal Leye-Dury-Zulte Waregem is altijd heel succesvol geweest, ook vorig seizoen”, aldus trainer Francky Dury in Het Nieuwsblad.

"Hij had nog een jaar contract bij ons en kreeg het voorstel voor een extra seizoen. Hij wilde twee seizoenen, dat is zijn recht. Ik kan zaken verdedigen bij de clubleiding, maar niet alles. Was Leye hier gebleven, dan had hij wellicht ook tien keer gescoord en dan zaten we vandaag al aan tafel om hem nog een seizoen te verlengen. Dan zou hij aan die drie jaar gekomen zijn."

Dury en Leye hebben geen contact meer. "Leye heb ik niet meer gehoord. Ik stuurde hem nog twee, drie berichten, maar kreeg geen antwoord. So be it. Hij mag ontgoocheld zijn in mij, daar heb ik geen probleem mee."