Pijnlijke steek: Bij dit Anderlecht zou ik nog kunnen meespelen

Pijnlijke steek: "Bij dit Anderlecht zou ik nog kunnen meespelen"

17-02-2018 07:09
4

Jonathan Legear speelde vrijdag voor de tweede keer dit seizoen tegen zijn ex-ploeg Anderlecht. Voor de tweede keer op rij was hij de Man van de Match en versloeg hij paars-wit. Na het duel op Stayen kon hij het niet nalaten om even te lachen met de huidige malaise bij paars-wit. 

De winger reageerde na de match met de nodige zelfspot. "Bij dit Anderlecht zou ik ook nog wel kunnen spelen", noteerde Het Nieuwsblad uit zijn mond. Toch ziet Legear het nog goedkomen met zijn ex-ploeg. "Ze komen er wel weer bovenop. Geef ze wat tijd. Met de komst van Coucke zal er veel veranderen en over twee jaar spelen ze opnieuw kampioen. Tot dan zullen ze het moeten uitzingen met de huidige kern."

Net zoals in Brussel namen de fans van Anderlecht Legear op de korrel. De speler kreeg onder meer een bekertje naar zijn hoofd geslingerd. Dat gaf hij vriendelijk terug. "Dat verhitte sfeertje hoort erbij", aldus Legear. "Waarom ik die pint teruggaf? Uit medelijden. In de huidige situatie kon die man zijn pintje wel gebruiken."

Lees ook: Spelersbus van Anderlecht krijgt (minder) warm onthaal in Neerpede