Nieuwe nederlaag, maar Vanhaezebrouck wijst naar Brugge: Evenveel punten

Nieuwe nederlaag, maar Vanhaezebrouck wijst naar Brugge: "Evenveel punten"

16-02-2018 23:35
44

RSC Anderlecht blijft op de dool. Vrijdagavond verloor het met het kleinste verschil op het veld van STVV. Na de nederlaag op Stayen ging Hein Vanhaezebrouck op zoek naar een verklaring voor het puntenverlies van zijn ploeg. 

In de eerste helft werd de match even gestaakt. Anderlecht-fans hadden voor te veel rook gezorgd in Limburg. "Ik betreur dat, maar ik kan de supporters begrijpen. Voor Nieuwjaar hebben ze nog goede momenten gezien, maar sindsdien is er veel veranderd. En dan eisen ze hun ongenoegen", aldus Hein Vanhaezebrouck tegenover Het Laatste Nieuws. 

"Na die onderbreking heeft STVV bijgestuurd. Zo kwam Gerkens minder aan de bal en vonden we geen oplossingen meer. Na de ongelukkige tegengoal, waar Sels wegglijdt op het moment van het schot, konden ze alles dichtgooien. Dan werd het voor ons moeilijk."

Anderlecht heeft dringend nood aan punten. Hoe gaat Vanhaezebrouck daarvoor zorgen?  "Hoe we het gaan omkeren? Waarom wordt die vraag enkel bij ons gesteld? Club heeft de transfers gedaan dat het wilde, maar haalt na Nieuwjaar evenveel punten als ons."

Lees ook: Besef in kleedkamer van Anderlecht: 'Onze fans hebben hun punt bewezen vandaag'