Uitblinkers Giroud en Willian bezorgen Chelsea simpele avond, ook Leicester door

16-02-2018 23:08

Zonder al te veel inspanningen te hoeven verrichten heeft Chelsea zich ten koste van Hull City geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. De ploeg van Antonio Conte won met 4-0 van de Championship-club, een uitslag die al voor rust bereikt werd.

Het was Chelsea eraan gelegen om het duel met Hull zonder kleerscheuren door te komen voor de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona van komende dinsdag. Dat lukte. Mede dankzij uitblinker Willian werd er met 4-0 gewonnen. De Braziliaan opende op aangeven van Olivier Giroud na twee minuten de score door naar binnen te trekken en de bal in de kruising te schieten.

25 minuten later maakte Pedro er op aangeven van Cesc Fabregas 2-0 van, waardoor de wedstrijd gespeeld leek. Vijf minuten later vond Giroud Willian opnieuw, die voor de 3-0 zorgde. Giroud mocht voor rust zelf ook nog scoren en heeft zijn eerste doelpunt in Chelsea-dienst inmiddels te pakken.

Na rust leek Chelsea het wel welletjes te vinden en werd er gas teruggenomen. Hull geloofde niet meer in een stunt, al kreeg het zes minuten na de rust wel een strafschop. Die werd echter gemist door David Weyler. De wedstrijd werd in een rustig tempo uitgespeeld. Conte bracht twintig minuten voor tijd nog Alvaro Morata in de ploeg, maar hij kon geen doelpunt meer meepikken. Thibaut Courtois en Eden Hazard kwamen bij Chelsea niet in actie.

Leicester City - Sheffield United 1-0
Ook Sheffield United is klaar in de FA Cup. De ploeg van Chris Wilder verloor met 1-0 van The Foxes door een goal van Jamie Vardy, op aangeven van Riyad Mahrez. Vardy kopte de bal bij de tweede paal knap over de Sheffield-doelman heen. Leicester kon een grotere score neerzetten, maar faalde in de afronding. Datzelfde gold voor Sheffield.