Tip voor Clement: Daar moet hij als coach toch voor oppassen

Tip voor Clement: "Daar moet hij als coach toch voor oppassen"

16-02-2018 23:05
3

Philippe Clement is momenteel goed bezig om naam voor zichzelf te maken als trainer. Eerder deed hij dat als speler bij onder meer Genk en Club Brugge. In het Jan Breydelstadion deelde hij lang de kleedkamer met Stijn Stijnen, die geeft Clement nu goede raad. 

In Het Belang van Limburg heeft Stijnen mooie woorden over voor zijn ex-ploegmaat. "Philippe is iemand die nooit het conflict zocht. Integendeel. Hij wilde dat iedereen tevreden was. En dat was gemeend. Schijnheiligheid was aan hem niet besteed. Wij hebben samen het Sterchele-verhaal meegemaakt. Daar zag je de echte Clement. Heel emotioneel. Het zegt alles over zijn positieve inborst."

Toch moet Clement waakzaam zijn. "Let wel, dat leverde hem ook wel eens kritiek op. Als je met 20-25 man in een kleedkamer zit, gaat niet iedereen mee in hetzelfde verhaal. Hij durfde zich kwetsbaar opstellen. Soms misschien te. Daar moet hij als coach toch voor oppassen", aldus Stijnen.

"Clement legde tot nu toe het ideale traject af. Bij een topclub in de schaduw kunnen groeien, is perfect. Toen hij er zich klaar voor voelde, heeft hij vorig jaar de stap gezet. Niet de makkelijkste keuze, Waasland-Beveren. Maar hij heeft er wel iets neergezet. Een bewijs dat hij een echte people manager is. Hij is psychologisch sterk, ziet wie een trap onder zijn gat nodig heeft en wie behoefte heeft aan een goed gesprek."