Anderlecht ziet titeldromen in rook opgaan, Brusselaars verliezen opnieuw

Anderlecht ziet titeldromen in rook opgaan, Brusselaars verliezen opnieuw

16-02-2018 22:33
23

RSC Anderlecht is er alweer niet in geslaagd om de drie punten te pakken. Ook tegen Sint-Truiden liep het fout af. De Truienaren zorgden voor de verrassing: 1-0.

De eerste helft tussen STVV en Anderlecht kan op zijn minst bewogen genoemd worden. De Brusselaars begonnen het best aan de wedstrijd en zochten naar de openingen in de Truiense defensie. Die kwamen er echter niet.

Die dominantie van paars-wit bleef, tot de supporters van paars-wit in actie schoten. Door enkele bommetjes te laten ontploffen werd de wedstrijd voor zo'n tiental minuten gestaakt. Vuur naast het veld, maar het vuur bij Anderlecht doofde uit.

STVV kwam na de korte pauze beter in de wedstrijd en kreeg enkele kleine kansjes. Chuba Akpom profiteerde uiteindelijk met een knap doelpunt: 1-0. STVV kreeg nog een zeer discutabele strafschop voor rust, maar Akpom besloot op Matz Sels.

Op zoek naar goals
Ook na de pauze bleef het op en af gaan. Zowel Anderlecht als STVV zochten nog naar een treffer. Het was uiteindelijk vooral de thuisploeg dat nog de beste kansen kreeg. De Brusselaars bleven vooral rondtikken, maar konden Kenny Steppe nooit echt aan het werk zetten.

Ook de inbreng van jonkies zoals Dauda en Alexis Saelemaekers kon niet voor de kentering zorgen. Het bleef 1-0 voor de Truienaren. Daardoor moet Anderlecht vrezen dat Gent op gelijke hoogte komt te staan.