Lierse morst alweer met de punten, Cercle Brugge kroont zich tot periodekampioen

Lierse morst alweer met de punten, Cercle Brugge kroont zich tot periodekampioen

16-02-2018 22:20
1

Lierse is er alweer niet in geslaagd om de drie punten te pakken in de competitie. In eigen huis ging het met 1-2 onderuit tegen Roeselare. Daardoor heeft Cercle Brugge ook de periodetitel binnen.

Reclame voor het voetbal kregen we de eerste helft niet te zien. De bezoekers leken de wedstrijden wel onder controle te hebben en kwamen ook op voorsprong. Godwin tikte een rebound in doel.

Een reactie van Lierse liet op zich wachten. Voor de Pallieters leek de winst niet nodig, al moest het wel drie punten pakken om nog kans te maken op de periodetitel. Pas in de slotminuut was er wat gevaar van Lierse, maar het bleef 0-1 bij de rust.

Na de pauze kwam er toch wat meer schwung in de partij. Lierse ging in de aanval en kreeg enkele kansen. Een half uur voor tijd werd het daar ook voor beloond. Bourdin kon de 1-1 in doel tikken. De match was nog lang niet gespeeld.

Het was echter Roeselare dat na de gelijkmaker de beste kansen kreeg. Tien minuten voor tijd kon Cerigioni vanop de stip de wedstrijd beslissen, hij kon de bal echter niet in doel verwerken. In extremis werd het nog 1-2, waardoor Roeselare de punten pakte en Cercle Brugge de periodetitel heeft gewonnen.