Nieuwe Kortrijkzaan hoopt op oproeping voor de nationale ploeg

Nieuwe Kortrijkzaan hoopt op oproeping voor de nationale ploeg

16-02-2018 20:48

Met Erik Palmer-Brown heeft KV Kortrijk er in januari een nieuwe speler bijgehaald. De Amerikaan werd gehuurd van Manchester City, dat hem overnam van Kansas City. Nu hoopt hij zich via Kortrijk in de kijker te kunnen spelen van de Engelse topclub.

De Amerikaan werd enkele weken voor zijn verhuur aan Kortrijk door Man City weggehaald bij Kansas City. Het werd meteen een belangrijke leerperiode voor hem. “Ik trainde er een drietal weken mee op Etihad Campus”, zegt hij.

“Nee, ik had niet de eer om met onder andere Kevin De Bruyne te trainen. Ik zag die mannen wel bezig op training en in twee wedstrijden en was behoorlijk onder de indruk. Die snelheid van uitvoering… Echt fenomenaal”, klinkt het in De Krant van West-Vlaanderen.

De verdediger heeft ook grote ambities, waaronder international worden. "Als je een carrière in het voetbal wilt uitbouwen, dan moet je daar opofferingen voor doen. Mijn familie achterlaten is daar een van. Ik heb mezelf enkele doelen gesteld en wil alles doen om er te geraken. Zo wil ik bijvoorbeeld heel graag voor de nationale ploeg van Amerika voetballen”, aldus Palmer-Brown.

Spelen deed hij sinds zijn komst bij Kortrijk nog niet.