'Ik snap niks van de beslissing van Anderlecht, het heeft een leider nodig'

'Ik snap niks van de beslissing van Anderlecht, het heeft een leider nodig'

16-02-2018 20:34
2

RSC Anderlecht neemt het vrijdagavond op tegen STVV. Dat doet het met het mes op de keel na de iets mindere resultaten van de voorbije weken. Volgens Guido Brepoels zal er weinig beterschap komen dit seizoen.

De ex-trainer van STVV ziet dat er vooral een gebrek aan leiderschap bij de Brusselaars. "Ik denk niet dat het zozeer een probleem is van kwaliteit. Anderlecht heeft gewoon geen leider. Kums? Dat is geen leider. Dat is een goede voetballer, maar echt geen leider. Zo lang er geen leider is, dan blijft het een puinhoop bij Anderlecht", klonk het bij Play Sports.

Dat ziet ook Herman Brusselmans, die de keuze om Olivier Deschacht naar de B-kern te verwijzen maar raar vond. "Er moet een leider zijn in de ploeg. Daarom is Deschacht dat niet, maar hij werpt zich toch zo op", zegt hij.

"Als iemand zijn mond dan opendoet, wordt hij naar de B-kern verwezen. Deschacht is misschien geen wereldspeler, maar heeft na al die jaren voor Anderlecht gespeeld te hebben wel het recht om iets te zeggen."

Deschacht kreeg het verwijt té negatief te zijn. "Negatief? Hij kan toch niet positief zijn? Ik snap er niks van", aldus Brusselmans.