Club gaat in de tegenaanval: 'N'ganga provoceerde de supporters'

Club gaat in de tegenaanval: 'N'ganga provoceerde de supporters'

16-02-2018 19:51
11

Bij Club Brugge dreigt men zwaar gesanctioneerd te worden na de incidenten in de wedstrijd tegen Charleroi. De advocaat van Club Brugge, Walter Van Steenbrugge, vindt dat er overdreven gezocht wordt naar Club.

"Club Brugge wordt hier eigenlijk vervolgd voor de acties van derden”, citeert Knack de advocaat. “De Match Delegate noemde het gedrag van onze supporters 'uitstekend'. Het gaat hier duidelijk om een heel klein aantal supporters", aldus Van Steenbrugge.

Verder vond hij ook dat men bij Charleroi de supporters provoceerde. "Bovendien steekt Nganga zijn tong uit naar de supporters”, merkt hij op. “Die had toen eigenlijk zijn tweede gele kaart moeten krijgen. Dat had ik graag aan scheidsrechter Wim Smet voorgelegd, maar hij is jammer genoeg niet aanwezig. De speler in kwestie wordt daarvoor niet gesanctioneerd, maar Club Brugge riskeert een zware boete en imagoschade."

Kleine groepjes
De daders zouden inmiddels bekend zijn. Volgens Van Steenbrugge verdienen zij en niet Club Brugge dan ook een straf. "Het is een geïsoleerde actie en de club is meteen op zoek gegaan naar de daders", geeft hij aan.

Het zou om twee groepjes van vier personen gaan. Die werden inmiddels al geïdentificeerd door getuigen en camerabeelden. "We willen dit incident niet onder de mat schuiven, maar we zijn ervan overtuigd dat de supporter van Club Brugge niet racistisch is”, zei mede-raadsman Hannes D'Hoop.