Lokeren riskeert boete van KBVB na anti-Waalse gezangen

Lokeren riskeert boete van KBVB na anti-Waalse gezangen

16-02-2018 18:50
1

Naast Club Brugge moest ook Lokeren zich vrijdag verantwoorden bij de KBVB. Zo waren er in de thuiswedstrijd tegen Standard op 3 februari enkele incidenten. De club riskeert nu een boete.

Volgens scheidsrechter Alexandre Boucat werden de assistent-scheidsrechter belaagd door de supporters van Lokeren. Hij werd onder vuur genomen na de strafschop en gele kaart voor Mehdi Terki. Ook zouden de supporters "Wallon, c'est du caca" hebben gezongen. "Al duurde dat niet lang", citeert De Standaard de assistent.

Lokeren geeft aan dat die spreekkoren er nooit geweest zijn. "Daar zijn geen bewijzen van. Zelfs mijn collega van Standard had ze niet gehoord", zegt veiligheidsverantwoordelijke Patrick Custers.

Naast de spreekkoren werden er ook projectielen gegooid. "Het gebeurt bij zo goed als alle matchen in de Jupiler Pro League. We keuren het af, maar het is moeilijk om dat tegen te houden. Er was minstens 1 steward voor 50 fans, dat zijn er meer dan het bondsreglement voorschrijft (1 per 300)", relativeert hij.

"Voetbal is emotie en gaat nu eenmaal gepaard met alcohol. Bovendien was er geen invloed op het verloop van de partij", klinkt het. Lokeren zou nu een boete van 2000 euro riskeren.