Club-advocaat hekelt amateurisme bij de KBVB: 'Elke keer een fout'

Club-advocaat hekelt amateurisme bij de KBVB: 'Elke keer een fout'

16-02-2018 18:34
5

Club Brugge moest vrijdag zijn zaak verdedigen na de oerwoudgeluiden in de wedstrijd tegen Charleroi. Advocaat Walter Van Steenbrugge was de vertegenwoordiger voor Club Brugge. Hij zag toch enkele dingen die hem niet konden bekoren.

Club Brugge moest zich voor de Bond verantwoorden voor enkele zaken. Ten eerste waren er de oerwoudgeluiden richting N'Ganga. Daarnaast ging het ook nog over het gooien van projectielen en de "slechte organisatie" van Club. Maar bij Club Brugge was men daar niet op de hoogte van.

"We riskeren een heel zware sanctie, maar we weten zelfs niet waarvoor we ons moeten komen verantwoorden", citeert Sport/Voetbalmagazine advocaat Van Steenbrugge. "Dat zijn inbreuken op het legaliteitsbeginsel en op het Europese verdrag voor de Rechten van de Mens."

Amateurs
De advocaat verweet de KBVB amateuristisch te zijn. "Waarom vind ik de oproeping van Club Brugge niet in het dossier", vroeg hij zich af. "De secretaris van het Bondsparket had wellicht een slechte dag", klonk het streng.

"Iedere keer dat ik hier kom, is er een fout met de strafvordering. Daar treft Club Brugge echter geen schuld aan. Misschien is het wel tijd om die persoon te vervangen? Het amateurisme van deze oproeping slaat echt alles", aldus Van Steenbrugge. Daarnaast kloeg hij ook aan dat scheidsrechter Wim Smet werd opgeroepen, maar niet aanwezig was.