Vermaelen vergelijkt Hazard en Messi: 'Beiden wereldtop, maar …'

Vermaelen vergelijkt Hazard en Messi: 'Beiden wereldtop, maar …'

16-02-2018 18:07

Thomas Vermaelen heeft het geluk elke dag met Lionel Messi te mogen trainen. Bij de Rode Duivels werkt de verdediger van FC Barcelona dan weer samen met Eden Hazard. Maar wie van die van die twee gasten is nu het beste?

"Natuurlijk is het moeilijk om iemand te vergelijken met Messi", steekt Vermaelen van wal in The Guardian. "Messi staat er al jaren, maar er zijn overeenkomsten met Hazard. Beide spelers zijn vrij klein en hebben ze een laag zwaartepunt. Zo kunnen ze snel om hun as draaien. Bovendien schudden ze beiden zo een verrassing uit hun benen."

"Het is ongeloofelijk wat Messi kan. Als je gokt dat hij de ene kant uitgaat, gaat hij de andere kant op. Hij doet het niet alleen tijdens wedstrijden, maar ook op trainingen. Dat verbaast me nog het meest. Het is zo moeilijk om hem op te verdedigen."

Hazard staat volgens Vermaelen nog niet waar Messi staat. "Het is moeilijk om Eden op dezelfde hoogte als Lionel te zetten", stelt Vermaelen. "Maar dat Hazard tot bij de wereldtop behoort, staat als een paal boven water", sluit de Rode Duivel met een geweldig compliment af.