Engelse analist diep door het stof na holocaust-vergelijking: Heb oprecht spijt

Engelse analist diep door het stof na holocaust-vergelijking: "Heb oprecht spijt"

16-02-2018 18:01
3

Voetbalanalist Phil Brown heeft zijn excuses aangeboden voor de omstreden uitlatingen die hij deed over Chelsea-middenvelder Tiemoué Bakayoko. De 58-jarige oud-trainer van onder meer Hull City vergeleek de Franse controleur met de holocaust.

Brown was op dinsdag 6 februari te gast bij Talksport Radio om de wedstrijd Watford-Chelsea (4-1) van een dag eerder te bespreken. Bakayoko maakte geen geweldige indruk en Brown liet zich ontvallen dat de Fransman een 'holocaust van een wedstrijd' speelde. Deze vergelijking met de dood van miljoenen Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam de momenteel clubloze trainer op een storm aan kritiek te staan.

Het Britse Campain Against Antisemitism heeft inmiddels contact gezocht met Brown, die diep door het stof is gegaan. "Ik heb oprecht spijt van al het leed dat ik heb veroorzaakt met mijn uitlatingen. Het is compleet onacceptabel en ik wil mijn diepe verontschuldigingen aanbieden aan alle leden van de Joodse gemeenschap die ik beledigd heb. Ik kan zelf niet geloven dat ik dit woord gebruikt heb."