Engelse analist diep door het stof na holocaust-vergelijking: Heb oprecht spijt

  Engelse analist diep door het stof na holocaust-vergelijking: "Heb oprecht spijt"

  Gepubliceerd: vrijdag 16 februari 2018 om 18:01vr 16-02-2018 om 18:01

  Voetbalanalist Phil Brown heeft zijn excuses aangeboden voor de omstreden uitlatingen die hij deed over Chelsea-middenvelder Tiemoué Bakayoko. De 58-jarige oud-trainer van onder meer Hull City vergeleek de Franse controleur met de holocaust.

  Brown was op dinsdag 6 februari te gast bij Talksport Radio om de wedstrijd Watford-Chelsea (4-1) van een dag eerder te bespreken. Bakayoko maakte geen geweldige indruk en Brown liet zich ontvallen dat de Fransman een 'holocaust van een wedstrijd' speelde. Deze vergelijking met de dood van miljoenen Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam de momenteel clubloze trainer op een storm aan kritiek te staan.

  Het Britse Campain Against Antisemitism heeft inmiddels contact gezocht met Brown, die diep door het stof is gegaan. "Ik heb oprecht spijt van al het leed dat ik heb veroorzaakt met mijn uitlatingen. Het is compleet onacceptabel en ik wil mijn diepe verontschuldigingen aanbieden aan alle leden van de Joodse gemeenschap die ik beledigd heb. Ik kan zelf niet geloven dat ik dit woord gebruikt heb."

  Plaats een reactie

  MrComment +1974
  vrijdag 16 februari 2018 om 19:08
  Ben ik nu de enige die hier eigenlijk geen probleem in ziet?
  Vind ik leuk
  vrijdag 16 februari 2018 om 21:03
  Nee hoor
  Vind ik leuk
  dethklok28 +4862
  zaterdag 17 februari 2018 om 08:19
  Nee helemaal niet. Op voetbalprimeur.nl heb ik een reactie geplaatst en het expres een beetje erger gemaakt. Mensen moeten zo snel niet op hun tenen getrapt zijn. Als ik morgen ineens niet meer op VP zit dan heb ik een ban aan mijn been ;-)
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws