Bondsparket spaart Club Brugge helemaal niet: Dit moet streng bestraft worden

Bondsparket spaart Club Brugge helemaal niet: "Dit moet streng bestraft worden"

16-02-2018 16:35
10

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is niet van plan om Club Brugge er zonder straf vanaf te laten komen na de oerwoudgeluiden uit het publiek in de wedstrijd tegen Charleroi. Bondsprocureur Steven De Winter hekelt de gang van zaken en eist dan ook een zware straf.

Eerder raakte al bekend dat het Bondsparket een boete van 5.000 euro vroeg alsook de sluiting van Vak 313 in Tribune Oost. Intussen meldt Belga dat het niet enkel om Vak 313 gaat, maar de voorwaardelijke sluiting van heel Tribune Oost.

Club Brugge moet om meerdere zaken een straf vrezen. Niet alleen waren er de racistische spreekkoren richting Fabrice N'Ganga nadat die het publiek had uitgedaagd. Er werden ook aanstekers en bierbekers gegooid. Daarnaast wordt Club ook een "gebrekkige organisatie" verweten omdat een flauwe grappenmaker het veld kon betreden als promotiestunt voor zijn sociale media kanalen.

Streng bestraft
De oerwoudgeluiden wil men bij de KBVB er absoluut uit. "Dit is al de derde keer dat Club Brugge zich dit seizoen moet verantwoorden voor het gedrag van haar supporters" zegt bondsprocureur Steven De Winter.

"Volgende week moet de club voor gelijkaardige feiten opnieuw voorkomen. Oerwoudgeluiden zijn manifest racistisch. Zo'n gedrag hoort niet thuis in een stadion en moet streng bestraft worden", klinkt het. De Geschillencommissie Hoger Beroep buigt zich nu over het dossier. De uitspraak zal wellicht pas volgende week volgen.